Özel Bahar Hastanesi Radyoloji kliniği iyi huylu rahim tümörlerinin ameliyatsız bir şekilde tedavi etmeye başladı. Yapılan işlemin sonucunda hastalar anestezi almadığı gibi ertesi gün işe başlayabiliyor.

Yeni tedavi yöntemi hakkında konuştuğumuz Bursa Özel Bahar Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr.Nurullah Doğan“ Myom tedavisinde son yıllarda yaygınlaşan yöntem Girişimsel Radyologlar tarafından uygulanan “Myom Embolizasyonudur”. Bu yöntem ile hasta hem anestezi almıyor hem de karın bölgesinde ameliyat izi olmuyor.

Angio yapar gibi kasık atar damarından girerek Myom’u besleyen damarı içten tıkayan bir madde veriyoruz. Damarı tıkanan tümör, beslenemediği için zamanla küçülüp eriyor” sözlerine devam eden Doktor Doğan “Bu yöntemin en önemli avantajları; hasta genel anestezi almaktan kurtuluyor. Hastanın karnında herhangi bir ameliyat kesisi olmuyor. Kısa sürede normal hayatına dönebiliyor ve ayrıca bu yöntemin % 85-90 gibi yüksek bir başarı oranı mevcuttur. “ dedi.

Yakın zamana kadar Myomu olan kadınlarda cerrahi dışındaki tek tedavi seçeneği hormon tedavisiydi. Ancak bu tedavi erken menopoz oluşturduğu için başta kemik erimesi olmak üzere birçok sıkıntıya yol açıyordu. Ayrıca iyileştirici etkileri kalıcı olmadığından hormon tedavisi kesilince, miyomlar hızla tekrar büyüyorlardı. Bu nedenle kadınların çoğu ameliyat dışında başka seçenekleri olmuyordu.
Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ömer Kurt ”Hastanemizde Myom Embolizasyonu dediğimiz iyi huylu rahim tümörlerinin ameliyatsız tedavi edilmesi gerçekten çok önemli. Sürekli gelişen sağlık sektöründe kendisini geliştirmeyi hedefleyen bir kurum olarak Güney Marmara bölgesinde öncü olmanın sevinci yaşıyoruz.” diye sözlerini bitirdi.

Myom Nedir? Doğurganlık çağındaki kadınlarda en sık rastlanan ve genital sisteminin en sık görülen iyi huylu rahim tümörlerine denir. Yapılan araştırmalarda 35 yaşın üzerindeki her üç kadının birinde iyi huylu rahim tümörü (miyom) tespit edilmiştir. Myomların çapları 1-15 cm arasında değişebilir. Küçük çaplı myomlar genellikle rahatsızlık yaratmazken boyutları arttıkça adet düzensizliği, kansızlık, karın ağrısı, sık idrara çıkma ve kabızlık gibi şikâyetler oluştururlar.