18-19 Haziran tarihleri arasında Ankara Altınpark’ta düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni’ne Bahar Hastanesi Sağlık sponsoru olarak katılarak yaklaşık 3000 kişiye göz taraması gerçekleştirdi. 130 ülkeden yaklaşık bin öğrencinin katıldığı ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği şölen renkli görüntülere sahne oldu.

Açık havada kurulan platformda gösterilerini sergileyen öğrenciler, Türkçe şarkıların yanı sıra ülkelerinin kültürlerini, yöresel kıyafetlerini, danslarını ve müziklerini de tanıttı.

Öte yandan, etkinlikler boyunca ”9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları” yazılı afişi taşıyan uçak, Altınpark üzerinde tur attı.

Türkçe Olimpiyatları kapsamındaki ”Şarkı Finali” 21 Haziran’da, ”Şiir Finali” ise 22 Haziran’da İstanbul Haliç Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak. Olimpiyatların Ödül Töreni ise 25 Haziran Cumartesi günü Ankara ASKİ Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Konuk öğrenciler, 30 Haziran’da İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak kapanış töreniyle Türkiye’ye veda edecek.