Sağ bacak ana damarı tamamen tıkalı olan hastaya ameliyata gerek kalmadan Periferik PTA yapılarak ameliyatsız tedavisi gerçekleştirilip ertesi evine gönderildi.

Ali Rıza Özer (68) sağ ayağındaki şiddetli ağrı ve şişme şikayeti ile Özel Bahar Hastanesine başvurdu. Yapılan Bilgisayarlı Tomografik Anjiografisinde sağ bacak ana arter damarının (İliak Arter) tam tıkalı olduğu sol bacağın ise %70 oranında darlık olduğu tespit edildi. Hemen Girişimsel Radyoloji kliniğine alınan hastanın bacak ana damarına stent takıldı. İşlem sonrası konuşan Radyoloji Uzmanı Dr.Nurullah Doğan ” Normalde bu tür hastaları hemen ameliyata alınıp mevcut ana damar değiştiriliyordu. Biz farklı bir yöntem kullandık, 1 milim kesi açarak ana damarına girildi ve yapılan işlem ile hastanın sağ ve sol bacak ana damarına özel bir stent taktık. İşlem esnasında Aliriza bey uyanıktı ve narkoz da verilmedi” diye belirtti.

Bahar Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ömer Kurt ise” Sağlık teknolojilerine yaptığımız yatırımlar bizim için çok önemli, Bahar Hastanesi olarak hedefimiz sürekli gelişen tıp teknolojileri yakından takip etmektir. Hekimlerimiz bu konuda ciddi teşvik ediyoruz semerelerini böyle alıyoruz.” diye konuştu.

İşlem sonrası görüştüğümüz Ali Rıza Özer ” Arkadaşımın da benzer sıkıntısı vardı ve ameliyat sonrası çok sıkıntılı geçmişti. Doktor Nurullah bey bana ertesi gün yürüyerek çıkarsın diyince çok şaşırdım. Bahar Hastanesinin tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diye sözlerini bitirdi.

Periferik Transluminal Anjiyoplasti (PTA); genellikle daralmış ve bazen de tamamen tıkanmış arterlerin (atardamar) genişletilmesi veya açılması için kullanılan, cerrahi olmayan bir işlemdir. Bu işlem ile bacaktaki ana damarlara (arter) balon ile genişletme işlemleri yapılabilmekte ve kalıcı stentler konulabilmektedir.