Kulak çınlaması şikayeti nedeni ile uyku problemi yaşayan Mehmet Gündüzer (24) arkadaş tavsiyesi ile Bahar Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkiklerin sonucunda Tinnitus(kulak çınlaması) tespit edilen hastaya baskılama yöntemi kullanarak kulak çınlaması sorunu çözüldü.

Yenişehir ikamet eden Mehmet Gündüzer kulak çınlaması şikayeti ile bir çok sağlık kurumuna başvurup olumlu bir sonuç alamamıştı. Çalıştığı fabrikada arkadaşının tavsiyesiyle Bahar Hastanesi’nde KBB kliniğine başvurdu ve yapılan 5 seanslık baskılama eğitimi ile kulak çınlamasında %40 azalma gerçekleşti.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op . Dr. Adem Cenkçi” Çınlamanın klasik tedavilerle giderilemediği durumlarda baskılama yöntemi ile hastaya belli sürelerde özel bir ses tonu vererek dinletilmektedir. Bu sayede çınlamanın beyindeki algılanmasına müdahale edilerek çınlamanın etkisinin azaldığı yada tamamen ortadan kalktığı görülmektedir” diye belirti.

Başehekim Op.Dr.Ömer Kurt ise “Sadece KBB’de değil tüm branşlarda modern teknik ve yöntemlerle Bursa’da hizmet ederek halkımıza sağlık baharlarının Bahar Hastanesinde yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

Mehmet Gündüzer ” Kulak çınlaması, uyku düzenimi bozuyordu ve yorgun kalkmama neden oluyordu ve buda tabi çalışma verimimi etkiliyordu. Beş seans sonra belirgin bir rahatlama yaşadım ve uyku problemimde düzeldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi

Tinnitus (kulak Çınlaması); Gerçekte var olmayan bir sesin algılanması şeklinde tanımlanan tinnitus genel toplumun yaklaşık %17’sini, yaşlı kişilerin ise %33’ünü etkileyen en yaygın işitme sistemi şikayetlerinden biridir.