4 yıldır ses kısıklığı şikayet yaşayan MEB’de öğretmen olarak görev yapan Seniye Cebeci (25) yapılan Ses Terapisi tedavisinin sonucunda şikayetlerinden kurtuldu.

Öğretmenlik mesleğini icra ettiğini belirten Cebeci” Sürekli iletişim halinde olmak zorunda kaldığımızdan dolayı gün içerisinde sürekli ses kısıklığı ve ses tonumda gün içerisinde değişim sorunu yaşıyordum. Bazen sesimde tıkanma ve cümlenin sonunu getiremiyordum bu da tabi beni ciddi etkiliyordu. Bahar Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğine gelip Ses Terapisi tedavisi aldım ve şuanda şikayetlerim son buldu” dedi.

KBB Uzmanı Op.Dr.Adem Cenkçi Ses Terapisi tedavisi hakkında bilgi verdi “Sesteki https://baharhastanesi.com.tr/content/img/adem_cenkci.jpgçatallaşmalar, titreşimler, boğuk ses ve diğer tüm ses değişikliğine ses kısıklığı olarak tanımlıyoruz. Ses terapisi ise, ses problemlerinin tamamında kullanılabilecek bir tedavi yöntemidir. Bazı ses rahatsızlıklarında tek tedavi yöntemi olarak kullanılır iken, bazılarında ise tıbbi (ilaçla) veya cerrahi tedavinin öncesi ve sonrasında destekleyici olarak kullanılabilir.

İdeal olarak ses terapisine başlamadan önce hastanın ses probleminin nedeninin tam olarak belirlenmesidir” Sözlerine devam eden Doktor Çenkçi ”Özellikle sesini çok kullanan öğretmen , din görevlileri ve ses sanatçıların bu rahatsızlığa daha kolay yakalanmaktadır” diye ifade etti.

Konuyla ilgili Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt “KBB Kliniğimizde; Ses Terapisi Laboratuvarı, ABR / BERA, Otoakustik Emisyon, Kulak çınlaması ve Timpanometri testlerini uygulayan sayılı hastaneler içerisinde yer almak bizleri sevindiriyor ayrıca kutsal bir görevde bulunan öğretmen Seniye Cebeci’nin rahatsızlığını giderilmesi bizleri ayrıca mutlu etti ” diye belirtti.
Seniye Cebeci Özel Bahar Hastanesine sundukları bu imkandan dolayı ayrıca teşekkür etti.