53 yaşındaki Hüseyin Salim Mesane Kanseri olduğunu haberini alınca 40 yıldan beri kullandığı sigarayı aniden bıraktı.

Bursa da ikamet eden elektrik ustası olarak çalışan Hüseyin Salim, “Sigaraya 15 yaşımda arkadaş ortamında başladım sigaranın sağlığa zararlı olduğunu bildiğim halde içmeye devam ettim. İleride bırakırım diye baktım ama meğerse sigara bizi sinsice içimizi kemirmiş” diye belirtti.

Mesane Kanseri tespit edilen Hüseyin Salim’e Özel Bahar Hastanesin de Üro-Onkoloji Profesör Güven Sevin tarafında yapay mesane ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr.Güven Sevin” Sigara denince genellikle akciğer kanseri ile beraber anılır fakat sigaranın akciğer, mide ve mesaneye yıkıcı bir etkiye sahiptir. Mesane kanseri için en önemli risk faktörünün sigaradır. Yapılan araştırmalarda, mesane kanserinin sigara içmeyenlere göre 2-3 kat daha fazla ortaya çıkmasına sebep olduğu tespit ediliyor.” diye belirtti.

Bahar Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ömer Kurt“ Bağırsaktan yapay mesane ameliyatının çok ihtisas gerektiren bir ameliyattır bu ameliyat yöntem ile hasta ömür boyu sonda ve naylon torba kullanmak durumunda kalmaz ve yeni yapay mesanesi ile hasta konforlu bir hayat sürer” dedi.

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Hüseyin Salim ise “Sigarayı bırakmak için illa benim gibi sağlığınızdan olmayın keşke dediğim çok zamanlar oldu fakat sigara içenler için hala bir şans var o da sadece karar vermektir”