Koroner Yoğun Bakım Üniteleri, kalp hastalığı açısından ciddi hayati risk altında olan hastaların sürekli yoğun olarak yakından takip edildikleri hayati bulgularda oluşacak en ufak bir değişikliğin saptanarak anında müdahale edildiği özelleşmiş birimlerdir.
Koroner Yoğun Bakım Ünitesi bu ihtiyaca en iyi cevap verilebilecek şekilde kurulmuştur.
Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’ne kalp krizi geçiren, kalp krizi geçirme tehtidi altında olan kalp rahatsızlığı nedeniyle şoka giren ve desteğe ihtiyacı olan ritm sorunu yaşayan veya müdahale edilmeyi gerektiren ritm düzensizliği olan hastalar yattığı gibi, var olan kalp dışı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve bu tedavileri sırasında kardiak açıdan yakından takip edilmesi gereken hastalarda yatmaktadır. Ayrıca kalp ameliyatı geçiren hastalarında genellikle 2 gün Koroner Yoğun Bakım ünitesine alınarak servise çıkmak için alışma ve toparlanma süreçlerini burada yaşamaktadırlar.
Koroner Yoğun Bakım Ünitesi son teknoloji ve modern cihazlarla donatılmış olup her hasta için hasta başı EKG, kan basıncı, nabız, kanın oksijen düzeyi, solunum kaybı, vücut ısısı ölçümlerini devamlı olarak yapılmakta bu özellikler merkezi olarak aynı anda ana bankoda da izlenmektedir.
Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’nde merkezi oksijen sistemi olup oda hastanın konforuda gözönüne alınarak en iyi şekilde dizayn edilmiştir. Koroner Yoğun Bakım ünitesi içinde var olan elektro fizyoloji odasında her an ihtiyacı olan hastalara geçici pil uygulaması yapılabilmektedir. Solunum desteğine ihtiyacı olan hastalar da her an solunum aletine bağlanarak yakından takip edilmektedir.