Kilo alamama ve kalbinde üfürüm duyulması nedeniyle Çocuk Kardiyolojisi kliniğine getirilen İrem Üzmez’e yapılan tetkik ve tahlillerin ardından kan dolaşımını bozan fazla damarın varlığı tespit edildi. Yapılan işlemin ardından fazla olan damar, Angio eşliğinde Vasküler Plug (damar tıkayıcı) ile tıkatılıp kan dolaşımı normal hale getirildi.

20 aylık küçük İrem’in kilo alama ve yaşıtlarına göre gelişiminin daha yavaş olması aileyi endişelendirdi. Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç.Dr.Mustafa Kösecik’in yaptığı muayene ve Kalp EKO (Ultrason) sonucunda küçük İrem’in kan dolaşımını bozan, kalbinde fazla bir damardan şüphe edildi. Bu şüpheyi doğrulamak amacıyla yapılan Multislice BT Anjiografisi önerildi.

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç.Dr.Mustafa Kösecik ”Küçük İrem’in rahatsızlığının
aslında kan dolaşımını bozan fazladan damarın neden olduğunu ailesine ilettik.
Açık ameliyat risk çok yüksek olduğundan dolayı kasık bölgesinde özel aletler ile girilerek fazla olan damarı Vascüler Plug dediğimiz özel bir damar tıkayıcı malzeme ile tıkatıp kan dolaşımını normal haline getirmektir. Bu yöntemin ayrıca en önemli avantajı hastayı ertesi gün taburcu edebilmemizdir” diye belirti.

Multislice BT işlemini gerçekleştiren Radyoloji Uzmanı Dr.Nurullah Doğan” İremin, kalpten çıkan ana damarından (inen aorta) köken alarak ve akciger toplardamar sistemine (sol alt pulmoner ven) uzanan anormal ilişki tespit ettik. Bu normalda olmayan damar nedeniyle büyük kan dolaşımı dediğimiz sistem ile küçük kan dolaşımı arasında bağlantı oluşmuştu. Bu da iremin kalbinin normalden daha fazla çalışması ve yorulması sonucunu doğuruyordu. Bu hastalık çok nadir görülen bir durumdur.“ sözlerine devam eden doktor Doğan “ Bu tür dogumsal kalp ve damar hastalıklarının tanısında multislice BT çok hızlı ve doğru tanı konulmasını sağlamaktadır. Yeni doğmuş bebeklerde bile bu yöntem ile tanı koymak çok kolaydır. Multislice BT cihazı ile şimdiye kadar bir çok çocugumuzun hastalıklarına kolayca tanı koyarak, onları bir çok defa hastanede tetkik yapılamasına neden olabilecek günlerce sürecek sıkıntılardan kurtardık.”diye sözlerini bitirdi.

Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ömer KURT ”Çocuk Kardiyolojisi ve Multislice BT Angio sadece Bursa’da değil Güney Marmara’da ciddi bir şekilde eksikliği hissedilmektedir. Özel Bahar Hastanesi olarak, insana ve teknolojiye yaptığımız yatırımların sonuçları bu küçük bebeğimiz İrem’in sağlığına kavuşması kadar güzel oluyor.” diye belirtti.

İrem Üzmez’in annesi Nurten Üzmez ise ”20 aylık bebeğim İrem’im kapalı ameliyat olacak denildiğinde çok korkmuştum. Ertesi gün taburcu olduk çok sevinçliyim. Başta Doktor Mustafa Beye ve tüm Bahar Hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.”dedi