Hollanda’dan gelen 10 aile hekimi, Türkiye’deki aile hekimliği sistemi ve özel sağlık sistemi uygulamalar hakkında bilgi almak için Özel Bahar Hastanesini ziyaret etti.

Türkiye ve Bursa’daki sağlık sistemi hakkında bilgi veren Başhekim Op.Dr.Ömer Kurt hollandalı meslektaşlarına Türkiye de ki Sağlıkta Dönüşüm Programı, Özel Hastanelerin sektördeki yeri ve Sağlık Turizmi konusunda bilgilerini paylaştı.

Hastane hakkında bilgi veren Doktor Ömer Kurt ”Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde özel hastanelerin sektördeki payı son 5 yılda hızlı bir şekilde artmıştır. Devlette kendi ciddi bir şekilde yenilemiştir. Türkiye de kamu ve özel sektörün geldiği nokta birçok Avrupa Birliği üyesi ülkesinden çok daha ilerisindedir” diye konuştu. Sağlık Turizminde Türkiye de özellikle Bursa da ciddi çalışmalar yaptıklarına değinen doktor Kurt ”Göz Cerrahisi, Estetik ve Diş konusunda ciddi talepler bunlarıu karşılıklı değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Hastane ziyaretinin değerlendiren Hollanda Sanitas Tıp Merkezi Direktörü Dr.Reis Kurt ”Türkiye de aile hekimliğin geldiği bu hızlı değişim karşısında Hollanda görev yapan aile hekimlerini ciddi anlamda bir meraka itti. Türkiye de Özel Hastaneleri ve sağlık sektörün hızlı gelişmesi ve geldiği bu nokta bir türk olarak beni hem gururlandırıyor hem de imrendiriyor.” diye belirtti.

Hastane turu esnasında fiyatlar hakkında bilgi alan Doktor Marcus Kreich “Holandaya kıyasla çok uygun fiyatlarınız var ve kullanılan teknoloji çok ileri düzeyde buda tabi türkiyeyi sağlık turizmi açısında önemli bir konuma getirecek” dedi.