Özel Bahar Hastanesinde kapalı yöntemle böbrek taşı çıkarma (PNL) uygulaması başladı. Şiddetli karın ağrısı ile hastaneye başvuran Hülay Küçük (61) yapılan tetkiklerin sonucunda Böbreğinde 3x3cm büyüklüğünde taş tespit edildi. “Perkütan Nefrolitotripsi” yöntemi ile Hülya Küçük hem böbrek taşından hem de ağrılarından kurtuldu.

Böbrek Taşı Kırma (ESWL) ile kırılamayan ve/veya 2cm’den büyük Böbrek taşlarının tedavisinde kullanılan bu yöntem hastaya ameliyat sonrası ciddi konfor sağlıyor.

Bu yöntem sağladığı birçok avantaj hakkında görüşlerine başvurduğumuz üroloji hekimimiz Op. Dr. Muhammet Kuvel konuyla ilgili şunları anlattı: Böbrek taşı ameliyatlarında açık cerrahi yöntemlerin yerini artık kapalı yöntem olan “PNL- Perkütan Nefrolitotripsi” hastanemizde uygulanmaya başlanılmıştır. Son yıllarda geliştirilen ve büyük gelişmiş merkezlerde uygulanan bu yöntem artık hastanemizde de başarıyla uygulamaya başladık. Açık yapılan böbrek taşı ameliyatlarında, sırta çok büyük bir kesi yapılırken birçok kas, sinir ve tabaka, boylu boyunca kesildiğinden dolayı zarar görüyordu ve hastanın iyileşmesi 10-15 günü buluyordu. Bu yöntemde ise 1-2 cm arasında, bir parmağın ancak girebileceği genişlikte cilt kesisi yaparak böbreğe endoskopik yani kapalı yolla girerek taşları kırdıktan sonra dışarı alıyoruz. Bu ameliyatla hastalar açık ameliyata göre çok daha az ağrı duymakta ve daha konforlu bir şekilde tedavi edilerek ameliyat sonrası bir gün içerisinde rahatlıkla evlerine dönebilmektedirler.

Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Doktor Ömer Kurt ise ”Bu yöntemi uygulayan sayılı hastaneler içerisinde yer almak bizleri sevindiriyor. Özel Bahar Hastanesi olarak hastalarımıza ileri teknolojiyi sunmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz.” Diye belirtti.

Küçük ailesi de, kendileriyle hastaneye geldikleri ilk andan itibaren özel olarak ilgilenen tüm doktorlara ve hemşirelere teşekkür etti.