Bugiadın davetlisi olarak Bursaya gelen Afrika heyeti yaptığı bahar hastanesi ziyaretinde ilginç anlar yaşandı. Nijerya Kano bölgesi Ticaret bakanı Ahmet Yakasai açık kalp ameliyatı geçiren Ayşe İbiş ve Saniye Arslan isimli kalp hastalarına geçmiş olsun dileklerini sunduktan sonra iyileşmeleri için dua etti.

Türkiye’nin ve Bursa’nın Sağlık Sektöründe gelişmişliğine çok beğendiklerini belirten Nijerya Eğitim Bakanı Bayan Balaraba Bello Maitama “Nijeryadaki hastaneler maalesef tıbbı yetersizlik içerisinde ileri düzey ameliyatlarını Fransa, İngiltere yada Almanya’da gerçekleştiriliyor. Özel Bahar Hastanesinin bu ülkelerden daha iyi hizmet sunduğunu görüyorum ve halkımın bundan yararlanması için elimden ne geliyorsa yapacağını belirtti” diye belirtti.

Sağlık kontrollerden geçen heyette, Afrika Heyetine Ekvator Ticaret Bakanı Jamie Ela Ndong, Nijerya Goban bölgesi Ticaret Bakanı Minister Sami, Eğitim Bakanı Bayan Balaraba Bello Maitama, Nijerya Kano bölgesi Ticaret bakanı Ahmet Yakasai yanısıra işadamlarından oluşuyor.